al contingut a la navegació Informació de contacte

El despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes

El despoblat de Santa Creu de Llagunes torna a obrir les portes als visitants i ho fa els divendres amb una pallaresa il·lustre, L'Esperanceta !!
El despoblats torna a obrir les portes als visitants
El despoblats torna a obrir les portes als visitants

DIMARTS 30 JULIOL 2019

     El despoblat medieval de Santa Creu, situat al terme de Llagunes al municipi de Soriguera, obre de nou les portes als visitants perquè puguin conèixer una mica més de la nostra història.  Les restes que s'han recuperat gràcies a les excavacions arqueològiques que s'hi han fet, estan situades a una altitud de 1.600 mts. molt properes al poble de Rubió, considerat el més alt de Catalunya i a punt de fer el cim del Port del Cantó.

     Les restes medievals que s'hi observen corresponen a un fortificat medieval que, tal i com han corroborat les excavacions, està damunt d'un antic assentament humà datat, aproximadament, al voltant del 1.500 a.C..

     Si en voleu saber més, ens podeu venir a visitar, des del passat 16 de juliol que està obert al públic i fins el proper 01 de setembre que tancarà les portes. A  més a més, tenim la gran sort de comptar amb una pallaresa coneguda arreu i que fa unes visites teatralitzades molt instructives i divertides, L'Esperanceta que, cada divendres del mes d'agost, començant el proper dia 02, a les 11:30h.

     La visita lliure costa 2€, la visita guiada en costa 5 i si qui us guia és l'Esperanceta, costa 7€ i, recomanem reservar trucant al telèfon 669178636.

   

Galeria d'imatges

Document Actions