Diumenge, 20 De Gener De 2019
Plaça de la Mare de Déu de Medina, s/n baixos ,Vilamur, 
Soriguera - 25566
Telèfon: 973620609 Fax:

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Aquests dies tot just es compleixen cinc mesos des de que vàrem entrar a l'Ajuntament. Han estat cinc mesos molt intensos, m'atreviria a dir que els més intensos que he viscut mai. I entre moltes altres coses, una de les més intenses han estat els Consells de Poble. 14 Consells en 14 setmanes. Intenses, molt intenses, i molt enriquidores i constructives. No us imagineu fins a quin punt és d'important això que tot just acabem de començar.

        Amb aquestes línies només pretenem presentar-vos el recull de tota la informació, demandes i inquietuds que hem recollit al llarg d'aquestes darreres setmanes. Però també agrair a totes les persones que han participat activament dels Consells de poble, les seves aportacions i sobretot la seva participació. Personalment també voldria agrair a totes les regidores i regidors la seva implicació, als regidors Josep Ramón Fondevila Isús, Laia Batalla i Edgar Espada, però especialment als de l'oposició, Albert Vilardell, Maria Pilar de Visa i Maria Rosa Capdevila, ja que tot i que aquest no és un projecte seu l'han assumit com a tal i han col·laborat molt activament en la construcció dels pilars de la Soriguera participativa que totes i tots volem i construïm.

        En els documents adjunts trobareu tota la informació que ha anat sorgint en totes les reunions. El que no hi trobareu seran tots aquells detalls i moments viscuts a cadascun dels pobles i poblets, i amb la seva gent, que han fet daquesta una experiència brutal. No trobareu l'exemple que va suposar per mi i per tots els pobles de Soriguera, el moviment associatiu de Llagunes i el seu veïnat, tot i que us puc assegurar que existeix, oi tant que existeix ... o la passejada pels carrers de Rubió amb els padrins, que et donen les gràcies per fer el que fas ... la magnífica rebuda que vàrem rebre a Freixa amb un dinar de traca i mocador ... o veure que tot i les seves diferències, el veïnat de Vilamur decideix aparcar-les i enjegar de nou l'Associació de Veïns ... o tots els veïns i veïnes de Soriguera reunits a la sala de plens de l'Ajuntament dient que això feia molts anys que no passava ... l'escalfor i proximitat de la gent de Tornafort, que per mi no deixen de ser un referent, ... Aquell sentiment reconfortant, de tant en tant, d'estar jugant a casa, el dia que anem a Malmercat i Arcalís, on feia goig veure tot el poble reunit ... les ganes i l'esperit inconformista de la gent de Baro i veure com despertes aquesta inquietud que provoca que la seva gent també decideixi reactivar l'Associacionisme ... El carinyo rebut a Embonui i l'entranyable Consell que vàrem celebrar a l'aire lliure sentats en unes cadires tan tranquil·lament enmig del carrer tot acabant amb una passejada pel poble molt il·lustrativa ... o l'altre exemple d'associacionisme d'aquest petit gran municipi i poble històric, com és Estac, un dels poblets amb més futur i un dels consells amb més assistència ... o el més directe de tots que va ser el de Puiforniu amb un únic veí ... o el que vàrem celebrar a Mencui per partida doble per tal de que hi pogués venir tothom i poder comprovar sobradament com en són de valents els que allí hi viuen ... o el més mediàtic i l'últim de tots, el d'Escòs, en el que van venir de diferents mitjans de comunicació interessats en tota  aquesta experiència col·lectiva, i un poble amb projectes i perspectives de futur. Aquestes coses no hi surten, però hi han estat i moltes més que em deixo. I només puc donar-vos les gràcies per fer-ho possible a la gent, a vosaltres. Seguirem! Aquest només és el principi.      

Xavier Pedemonte i Garcia.

Alcalde de Soriguera

... + info

Adjunt podeu consultar una taula resum amb els resultats de totes les reunions del Consell de Poble

... + info

Acta del Consell de Poble

... + info

Destacats

Mapa Web