al contingut a la navegació Informació de contacte

I trobada Dona i Càncer al món rural

9 de març a partir de les 9h. a Vilamur - Dins el marc de les celebracions del 8M i amb la col·laboració del Departament d'Igualtat Feminisme de la Generalitat de Catalunya i, conjuntament amb l'Associació Contra el Càncer del Pallars Sobirà i de Lleida, l'Ajuntament de Soriguera organitza la 1ª jornada de Dona i Càncer al Món Rural

Cartell de la I jornada Dona i Càncer al Món Rural
Cartell de la I jornada Dona i Càncer al Món Rural

DIMECRES 21 FEBRER 2024

9 DE MARÇ, A VILAMUR (sala de plens), I JORNADA "DONA I CÀNCER AL MÓN RURAL"
Ens plau, d'una manera molt especial, presentar-vos la I Jornada "Dona i càncer al món rural" amb la intenció d'aconseguir uns objectius molt concrets: celebrar la jornada del 8M d'una manera diferent però igual de reivindicativa; tractar, d'una forma propera, un tema tan delicat com el del càncer que afecta a un percentatge força elevat de dones i, reclamar una cosa tan important com no haver de fer 150km. fins a Lleida (en el millor dels casos) per rebre el tractament sanitari adequat. 
La jornada, oberta a tothom, comptarà amb la participació de pacients oncològics, voluntàries, familiars i professionals que ens aportaran el seu testimoni, real, de com es viu aquesta situació des dels diferents àmbits.
Aquesta iniciativa sorgeix de l'Ajuntament de Soriguera que treballant conjuntament amb l'Associació contra el Càncer de Lleida i gràcies al suport de les Voluntàries contra el Càncer del Pallars Sobirà, va decidir que tocar un tema tan delicat i intens seria molt interessant, primer per donar suport a tothom que ha vist passar aquesta malaltia, segon per agrair la tasca desinteressada de les voluntàries per tal d'ajudar en aquest suport i tercer per fer notar, d'una manera reivindicativa a l'hora que pedagògica, que al món rural, qualsevol tipus de malaltia, càncer inclosa, representa un despropòsit afegit el fet d'haver-se de traslladar tan lluny per tal de rebre el tractament adequat. Tot un cúmul de circumstàncies que ens han dut a plantejar-nos que el càncer i més en el món rural, és un altre tipus de violència.
La col·laboració del Departament d'igualtat i feminisme de la Generalitat de Catalunya, a través de la seva subvenció, també ha estat clau per tal de poder tancar el tema d'aquesta primera jornada amb una exposició que es presentarà el 15 d'octubre per celebrar el dia internacional de la dona en el món rural. 
Així doncs CONVIDEM A TOTHOM, el proper 9 de març, a les exposicions i activitats següents que es desenvoluparan a les dependències de l'Ajuntament de Soriguera (sala de plens), a Vilamur:
De 9 a 10 h. Recepció de participants i assistents.
10 h. Benvinguda
10,15 h. Conferència sobre salut sexual/reproductiva i càncer, a càrrec de la Dra. Marisa Pon, cirurgiana i màster en patologia mamària.
11,15 h. Esmorzar saludable.
11,30 h. Conferència sobre dona, gènere i ruralitat, a càrrec de la Dra. Carme Campoy, fisioterapeuta, màster en sexologia i doctora en antropologia mèdica.
12,30 h. Taula de testimonis, amb pacients oncològics, familiars, voluntàries i professionals.
13,30 h. Cloenda musical a càrrec de la Coral de Sort "Els Bilonguings".
Podeu fer la inscripció mitjançant el codi QR que trobareu als cartells o contactant amb l'Ajuntament de Soriguera al tel. 973620609.
US HI ESPEREM!
Moltes gràcies i salutacions!