al contingut a la navegació Informació de contacte

Nota de premsa de l'alcalde mostrant el rebuig a la reestructuració de correus

El servei de correus ha fet una reestructuració a les oficines del Pallars, deixant els petits nuclis de població sense repartiment postal continuat. Davant les reiterades queixes i la manca de servei a les mateixes oficines municipals, l'alcalde ha fet una nota de premsa per expressar el malestar de la població.

DIMECRES 31 MARÇ 2021

Vilamur, 31 de març de 2021

 

              Des del municipi de Soriguera, un de tants municipis de muntanya del Pirineu, volem manifestar el nostre total i més rotund desacord amb la gestió que s’està duent a terme amb el servei postal de correus. L’ oficina de referència per nosaltres és la de Sort i resulta que des del passat dia 19, han fet una reestructuració i han deixat en serveis mínims les línies de repartiment als pobles que no estan situats en la ruta principal amb el corresponent greuge comparatiu que pels habitants d’aquests pobles això representa.

 

                Els municipis com el de Soriguera, molt amplis en territori però molt minvats de població, s’estan quedant cada vegada més deixats de la mà de Déu. Les carreteres en condicions quasi tercermundistes, les comunicacions d’internet nefastes, el transport públic inexistent i ara, la falta de servei de repartiment de correu postal i, malgrat les protestes, les cartes de reclamació i algunes reunions amb els responsables, ens trobem amb molt bones paraules i sense cap resultat.

 

                    Les oficines de l’ajuntament de Soriguera, igual que les de qualsevol ajuntament, reben els comunicats del Jutjat de Pau, del Registre Civil i de l’INE per correu postal, i s’ha de respondre a aquests organismes per la mateixa via. Els extractes bancaris, les factures de l’enllumenat públic dels 14 pobles del municipi, les notificacions que arriben del Registre de la Propietat i de les Notaries, ja sigui per canvis de límits o pels tràmits de la plusvàlua, també arriben per correu postal. Aquí, a les oficines municipals, des de dimecres passat, 17 de març, no pugen a repartir. Avui, 31 de març, tampoc han vingut i, estant en dates assenyalades de Setmana Santa, no pujaran, com a mínim fins dimecres vinent, és a dir, si hi ha qualsevol cosa urgent, no ens n’assabentarem fins d’aquí una setmana com a mínim i comptant que ja fa una setmana que no rebem correu, estarem 15 dies sense servei postal.

 

                      La descripció del servei postal universal, tal i com apareix a la pàgina web de correus, és la següent:

 

El Servicio postal universal es el conjunto de servicios postales cuya prestación garantiza el Estado de forma permanente en todo el territorio nacional y a precio asequible para todos los usuarios.

Este servicio incluye las actividades de recogida, admisión, clasificación, transporte, distribución y entrega de envíos postales nacionales y transfronterizos, tanto de cartas y tarjetas postales de hasta dos kilogramos de peso, como de paquetes postales de hasta veinte kilogramos de peso (art. 21 de la Ley 43/2010, de 30 de diciembre, del servicio postal universal, de los derechos de los usuarios y del mercado postal)”.

 

 

                      Des de l’ajuntament s’han dirigit cartes de reclamació als responsables de la província de Lleida i s’han fet escrits, directament, a la web de correus i, en cap cas hi ha hagut resposta. Des del Consell Comarcal també es va fer una reclamació i tot plegat es va acabar amb un article al diari dient que el tema ja estava solucionat. Res més lluny de la realitat !! Si no es reparteixen les cartes, el tema NO està solucionat !!

 

 

Josep Ramon Fondevilla Isús

Alcalde de Soriguera