al contingut a la navegació Informació de contacte

Llagunes

Un poble amb molta marxa !!

                         LLAGUNES.JPG

     Enfilant el Port del Cantó, la N260 que connecta el Pallars Sobirà amb l'Alt Urgell, es troba un trencall, abans de coronar el port, a mà dreta, que, tal i com indica el rètol, ens duu a Llagunes.

Llagunes1.jpg

     El poble de Llagunes, vermell o roi, com s'anomena aquest color al Pallars, està situat a 1302,20 mts. d'altitud. 

     Els primers pobladors de Llagunes estaven situats una mica més amunt, al que ara coneixem coma despoblat de Santa Creu, datat del 1500a.C. i que funciona coma nucli de població des de l'edat de Bronze fins l'Alta Edat Mitjana, moment en que el poble s'estableix.

 Torre de Santa Creu de Llagunes.jpg

     El nom de Llagunes, segons l'estudiós Coromines, prové del mot romànic "llacuna" i que vol dir estany de petites dimensions.

     El poble com a tal ja apareix a l'Acta de Consagració de la Catedral de La Seu l'any 819 i, al 1014, el comte del Pallars Guillem II li dóna a la seva germana Ermengarda com a part del dot de casament.

Llagunes7.jpg

     A Llagunes tenen a Sant Martí com a patró i fan la Festa Major el segon diumenge d'agost. Cal destacar la Nit de Rock de Llagunes que es celebra cada any, el divendres de festa major i que cada any fa pujar a l'escenari de la plaça una colla d'artistes.

Llagunes2.jpg             Llagunes4.jpg

                                la Roca de Llagunes.jpg