al contingut a la navegació Informació de contacte

Tornafort

El Sol ho té clar, el saluda en sortir i el saluda en marxar

   TORNAFORT.JPG   

        L'escut de Tornafort ens dóna força informació sobre el poble, el mur d'or fa referència a castell que hi havia en el passat i, el color vermell és el mateix que apareix en l'escut de vescomtat de Vilamur. La torre situada damunt del turó negre també dóna idea de la situació del poble, situat, ben bé, damunt d'un turó. L'altre element, les pinyes i la branca de pi, donen a entendre que la riquesa del poble es treia del bosc.

 600px-Escut_de_Tornafort.svg.png

     El nom de Tornafort sembla que prové del llatí "torno forte"  que es traduiria com a "pinyal isolat fortificat", tot i que també dóna a entendre el fet de "tornar a la fortificació".

  TORNAFFORT 1.JPG

     Tornafort sempre ha estat adherit al vescomtat de Pallars que posteriorment es digué de Vilamur i tenia un castell que encara existia l'any 1639 quan Magdalena de Copons, Senyora de Malmercat, litiga amb Lluís de Gomar, duc de Cardona, per la propietat d'aquest castell i les seves terres.

     El poble està situat a 1.297'40 mts. d'altitud i la seva patrona és Santa Coloma que celebra la festivitat el 31 de desembre,  dia en que l'església encara s'obre per fer-hi missa.  La Festa Major però, es celebra el tercer cap de setmana d'agost. Una de les activitats més esperades de la festa és l'excursió a la font dels Estanys, una font amb més d'un raig d'aigua,  una aigua clara i fresca que és la delícia dels participants que, una vegada arribats, per tal de recuperar les forces, esmorzen coca i xocolata que es fa baixar amb l' aigua de la font barrejada amb anís.

Tornafort 2.jpg

 IMG_468598635866477.jpeg